Postup mé výroby: 200 květů pampelišek, hrst máty a
hrstička sedmikrásek. Nic jsem dopředu neomývala. Vše jsem zalila jedním litrem
vody a nechala 15 minut povařit. Nechala jsem směs vylouhovat do druhého dne,
cca 20 hodin. Pak jsem ji přecedila, hodila jsem do toho jeden nakrájený citron /na 4 měsíčky/a 1 kg cukru a za občasného míchání vařila na mírném ohni dvě
hodiny. Hned jsem nalila přes sítko do sklenic. Je toho cca litr a půl. Chuťově
je výborný, má barvu a konzistenci jako opravdový med. Dávám ho Tomáškovi do
čaje, dá se dát i do těsta nebo udělat studenou limonádu. Teď se koukám z okna
a je tam zase asi tisíc pampelišek. Jdu
se podívat, kolik je ve sklepě prázdných sklenic…