úterý 9. dubna 2013

Projekt 365 - Den 60 - I mě občas něco s...


Tak jsem si říkala, že sem nebudu psát nic negativního....
Ale tohle mi fakt rozum nebere... A smysl pro spravedlnost už vůbec ne...

V Kolodějích přijímali do školky 7 dětí, přihlášeno 61. Havním kritériem za 50 bodů byl trvalý pobyt v Kolodějích.  I když podle právniků je to diskriminační kritérium, dostávají  se na to dotace. Tak je to celkem logické.
Jednou v létě Jardovi zvonil telefon. Volal známý známého, jestli bychom mohli u sebe přihlásit jeho dítě, aby se dostalo do školky. Jarda ihned reagoval, že se snad zbláznil. Že pak se nedostanou do školky děti, které tu opravdu bydlí. A že to je tak trochu podvod. Tak na tohle Karle zapomeň...  No jak se ukázalo, různí Karlové tu mají asi lepší známé než jsme my...

V místě tak malém, jako je to naše se i bez Kelišové člověk všechno dozví. Mezi 7 přijatými dětmi je minimálně jedno, které má v Kolodějích trvalý pobyt, i když tu fakticky  nebydlí.  Vedení školky žádný,  ale opravdu žádný předpis neporušilo. Kritérium bylo trvalý pobyt a to dítě splnilo.
Kdyby fungovala snaha o spravedlnost a úcta k opravdovým obyvatelům , tak by stačilo, aby rodiče spolu s potvrzením o trvalém  pobytu  přinesli k zápisu  čestné prohlášení, že dítě v Kolodějích opravdu bydlí...  A je to jen jeden papírek  navíc. Ale  dotace na dítě se dostane i bez něj.  Ale je to nespravedlivý!!!

Tak jsem si postěžovala a doufám, že tento nový štítek Zkažené bonbónky bude zase nějakou delší dobu  prázdný...
Pravda a láska zvítězí.